fredag 13 januari 2012

Indonesiska maten!Indonesiska maten har varit ännu bättre än jag kunde tänka mig! Den är så mycket mer smakrik och fräsh.
Deras specialare som vi äter mycket är stekt ris (nasi goreng) som är så mycket smakrikare än i tex Thailand och så får man stekt ägg, räkchips(som passar sååå bra till) och satay spett till. En annan favorit är stekta nudlar som jag bara älskar, även dom är riktigt starka och smakrika.

Men vi börjar dagen med frukost ofta bestående av 2 toast och massa frukt,kaffe & juice, sen till lunch så blir det ofta tex stekt ris eller nudlar, till kvällen kan det bli dags-infångad fisk,räkor eller bläckfisk som de grillar och sen till det får man en mega buffet med massa sallader, såser, potatis, ris ja typ allt man vill ha!
I Thailand så kommer jag ihåg att när man valde fisk de skulle grilla så kryddade dom den inte så den blev helt smaklös + att man fick någon sweet chili sås till med ris, men här kryddar de verkligen fisken så den blir jättegod! :)
Till detta sköljer vi alltid ner med en Bintang öl!

Konstigt nog så har vi gått ner i vikt när vi varit här, kan kanske bero på att maten är så mycket bättre här än hemma + all frukt och juicer vi hivar i oss.
I alla fall, skönt att inte komma hem tyngre som vi faktiskt brukar på semestern ;)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar